flexile-white-logo

Borterasz étterem debrecen

Badacsony

Váli Péter Szürkebarát

Fehér / Száraz

A fajtára jellemzően zamatos, gyümölcsös illatjegyek keverednek fűszeres aromákkal. Harmonikus íz, ropogós savak jellemzik ezt az igazán badacsonyi bort.

Szászi Endre Badacsonyi Rózsakő Bio

Fehér / Száraz

Aranysárga színű, ásványos illatát a nevéhez méltóan vadvirágok diszkrét illata kíséri. Kóstolva száraz, ropogós savakkal, hosszan lecsengő ásványossággal.

Szászi Endre Badacsonyi Kéknyelű Bio

Fehér / Száraz

A badacsonyi borvidéken található fajta, illatában mineralitás, kóstolva pedig citrusok, zöldalma és őszibarack aromái egészítik ki a kellemesen sós ízvilágot.

Laposa Rozé

Rozé / Száraz

Elegáns, rendkívül üde és nagyon lendületes. Színe telt rózsaszín, illata gyümölcsös, de nem tolakodó, íze eper, málna és szamóca összesimulása.

Borterasz étterem debrecen

Balaton – felvidék

Pálffy Riválisok

Fehér / Száraz

Furmint, rajnai és olaszrizling egyenlő arányban házasítva. Kifinomult, elegáns stílus, érett fehér húsú gyümölcsök, sós-ásványos, kicsit olajos köntösben.

Borterasz étterem debrecen

Balaton melléke és zala

Bussay Kövecs Rajnai Rizling

Fehér / Száraz

Csörnyeföld egyik rendkívül jó adottságú dűlőjéből, a Kövecs hegyről. Érett fehérhúsú karakterek, gördülő kövek kíséretében.

Borterasz étterem debrecen

Balatonfüred – csopak

Figula Olaszrizling

Fehér / Száraz

Üde, diszkrét illatvilágú fehérbor, zöld gyümölcsaromákkal, telt harmóniával, finoman savas hosszú utóízzel. A borvidék legfontosabb szőlőjéből készült.

Dobosi BIO Nivegy-völgy Olaszrizling

Fehér / Száraz

Ez a bor illatában is ízében is hordozza a Nivegy-völgy meszes talajára jellemző aromákat. Illatában az ásványosság mellett körtés jegyek is megjelennek.

Szent Donát Márga (Furmint)

Fehér / Száraz

Érett, karakteres furmint, mészköves-márgás talajról, lendületes savak, trópusi gyümölcsös karakter, lime, licsi, csonthéjasok. Részben pirogránit tojásban erjesztett furmint válogatás.

Szent Donát Magma Kékfrankos válogatás

Vörös / Száraz

Tüzes és testes, vastag és dzsúzos. Hosszú lecsengésű, markáns savakkal. izgalmas, hűvös karakterű kékfrankos, a mikroklíma, a talaj és a fajta hármasának különleges összhangja. Szűretlen, derítetlen és vegán.

Figula Belle Róza Rozé

Rozé / Száraz

Különleges illat, mely egyszerre vonultatja fel a gyümölcsös és a fűszeres aromákat. Az ízben rövid áztatásból kicsi cseresség egyensúlyoz a néhány gramm maradék cukorral. Az élénk savakat tovább frissíti a zárványszénsav. Az ízhossz komoly fehérborokat idéz.

Borterasz étterem debrecen

Dél – Balaton és Balatonboglár

Konyári Loliense fehér

Fehér / Száraz

Citrusok, lime. A könnyed viaszosság mellett csalán, némi trópusi jelleg is felbukkan. Közepesen hosszú, izgalmas, egyenletes lecsengésű, sokrétegű bor.

Ikon Cabernet Franc Evangélista

Vörös / Száraz

Apróbogyós, szellős fürtök, egyéves hordós érlelés. A végeredmény mély, gyümölcsös, fűszeres és nagyon hosszú franc.

Borterasz étterem debrecen

Nagy – somló

Csordás – Fodor Somlói Juhfark válogatás

Fehér / Száraz

Aranysárga szín, őszibarackos, nyári körtés, vajas, illatjegyek. Ízben, olajos test, zamatos, friss, gyümölcsös, citrusos ízjegyek, hosszú ásványos lecsengés.

Tornai Top Selection Apátsági Furmint

Fehér / Száraz

Illatában levendula, aszalt gyümölcsök, túlérett jegyek dominálnak. A tölgyfahordós aromák mellett karakteres ásványosság, érett gyümölcsök, alma.

Somlói Apátsági Pince Hárslevelű

Fehér / Félszáraz

Intenzív, folyamatosan gazdagodó ízgazdagság, trópusi gyümölcsök, édesfűszer és természetes ásványosság. Koncentrált aromamélység igazán izgalmas bor.