flexile-white-logo

Borterasz étterem debrecen

Eger

Gál Lajos Egerszóláti olaszrizling

Fehér / Száraz

Illatában a fehér virágok és citrusos gyümölcsök dominálnak. Élénk savérzetű, finoman kesernyés ízű, elegáns, a közepesnél testesebb, viszonylag hosszú ízű zsánerbor 

Bolyki Királyleányka

Fehér / Száraz

Illatos, vidám, ezüstszínű, ropogós bor, a meleg évjárat mellett is szépen megtartott savakkal, a fajta réti virágos, gyümölcsös jegyeivel. Rövid érlelés acéltartályban, könnyű, sokízű korty.

St. Andrea Napbor

Fehér / Száraz

Lendületes, ásványos fehérbor. Illatában egres, körte, érett citrusok, zöldfűszerek és kis nedves kő is felsejlik. Energikus, ropogós, zamatos, azaz nagyon egries bor.

St. Andrea Örökké

Fehér / Száraz

Érett alapanyagok gazdag ízei, alacsony hozam adta tömör struktúra, hűvös klíma lendülete és az érlelésből adódó rétegzettség jellemzi. Komoly és kicsit olajos is egyben, „Örökké” ott marad a szájban.

Thummerer Chardonnay Battonage

Fehér / Száraz

Erjesztés, érlelés új barrique hordóban, Battonage technológiával, igen komplex, összett, izgalmas, krémes, nagy chardonnay.

Kovács Nimród Sky Furmint Nagy-Eged

Fehér / Száraz

 Elegáns illatában alma, körte, enyhén érett sárgabarack, és fehér virágok jelennek meg, melyeket később a termőhelyre oly jellemző mészkő és kovakő, valamint a hordóhasználatból adódó édes süteményillat tesz teljessé.

Tóth Ferenc Kadarka Siller

Siller / Száraz

A rozék és vörösborok közötti siller középútról ezt a kadarkát inkább az utóbbi felé húzza a szíve. Karmazsin piros színű, gyümölcsös, fűszeres, szép savkarakterrel rendelkező könnyed, friss siller bor.

St.Andrea Áldás egri bikavér superior

Vörös / Száraz

Érett, mély, puha. Illatában az érett lédús fekete bogyósok jellemzik pici kakaóporos háttérrel. Ízben feszes, ám mégis szelíd a bor, amit a fekete bogyós aromavilág végigkísér egy közepes mély tanninnal. Szép érlelési potenciállal rendelkező.

Bolyki Indián Nyár

Vörös / Száraz

Meggyes, feketecseresznyés, könnyű, zamatos, nyári vörösbor a kékfrankos és a blauburger gazdag fűszereivel. Kedves, jó ivású bor, közepes testtel.

Thummerer Egri Bikavér

Vörös / Száraz

Rubin szín, gazdag, fűszeres íz, lesimult tannin. Piros ribizlire emlékeztető illat, együtt a fahordós érlelés ászkolási illatával.

Orsolya Kadarka

Vörös / Száraz

Fiatal ültetvény első bora, tel is tele pirosbogyós gyümölcsökkel, nagyon jó ívású bor a könnyed stílus kedvelőinek.

Kovács Nimród Soul Syrah

Vörös / Száraz

Illatában indulásként érett feketecseresznyés, földes jegyeket fedezhetünk fel, később szilva, édes dohány és bőr fokozza a fajta karaktert. Mély színű vörösborunk a szájban bársonyos tanninokkal és szép lecsengéssel.

Hegyi-Kaló Örökségül

Vörös / Száraz

Illatban intenzív, szegfűbors, ánizs, menta, édesfűszerek. Szájban kerek, egyensúlyos, hasonlóan komplex, mint illatban, egy kis cseresznye és egy cseppnyi szegfűszeg, izgalmas, arányos szép kékfrankos-turán házasítás.

Thummerer Vili Papa cuvée

Vörös / Száraz

Igen intenzív illat, gyümölcsösséggel, fűszerekkel. Ízben jelentős extrakt édesség! A héjon erjesztés és áztatás finom tanninokat oldott ki, ami a bor hosszú életét biztosítja.

Borterasz étterem debrecen

Mátra

Benedek Péter Epreskert Sauvignon Blanc

Fehér / Száraz

Szájban telt, lédús gyümölcsökben gazdag a korty, finom szerkezetű, de lendületet adó savakkal. Elképesztően zamatos, jó ízű bor, kellő mélységgel és tartalommal.

Csernyik Pincészet Hárslevelű

Fehér / Száraz

Halvány aranyszín, súlya van a pohárban. A korty kerek és hömpölygő, érett, mély, hosszan megmaradó gyümölcsös ízekkel, majd sós ásványossággal a finisben. Kiváló szerkezetű, vonzó, egyensúlyos bor, krémes textúrával.

Centurio – Ludányi Balázs Kékfrankos

Vörös / Száraz

Halvány rubin szín. Gazdag, málnás, meggyes ilaltok. A kortyban finom savak, lédús ízek, sok-sok megyy és pirosbogyós gyümölcsök.

Centurio – Ludányi Balázs Fáy-domb Cabernet Franc

Vörös / Száraz

Nagyon élénk, szinte vibráló, piros bogyós gyümölcsösség fedezhető fel az illatban és az ízben egyaránt, mely finom fűszerességel kiegészülve egy jóivású, egyáltalán nem nehézkes, de mégis komplex bort ad.

Centurio – Ludányi Balázs Liberty

Vörös / Száraz

Csak a legjobb évjáratokban készül el a Centurio Szőlőbirtok cabernet franc és kékfrankos parcella- és hordószelekciója, mely szűretlenül került palackba.