flexile-white-logo

Borterasz étterem debrecen

Amerika Egyesült Államok

Robert Mondavi Private Selection Cabernet Sauvignon

California / Vörös / Száraz

Rubinvörös színe nagyon jó benyomást tesz. Igen zamatgazdag, sokrétű bor, melyben megtalálhatóak a szeder és a fekete ribizli aromák. Nagy testű, mégis könnyed bor, kifejezetten szép cseranyaggal.

Borterasz étterem debrecen

Argentína

Bodega Catena Zapata Alamos Malbec

Mendoza / Vörös / Száraz

90% Malbec, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Bonarda, Ízében telt és lágy, málnával, ribizlivel, édes fűszerekkel, és egy leheletnyi bőrős animalitással. Utóíze hosszú, selymes, édeskés tanninokkal.

Yellow Tail Shiraz

Riverina / Vörös / Száraz

Vörös talaj, kék égbolt, éjszakai szüret, amerikai és francia hordós érlelés. Sötét lilás árnyalatú, komplex illatú ausztrál shiraz. Bors, piros bogyós gyümölcsök, fűszerek az alkotóelemei.

Borterasz étterem debrecen

Chile

Baron Philippe De Rothschild Escudo Rojo Carmenere

Central Valley / Vörös / Száraz

100% Carmenere fajtából, a legjobb dűlől válogatott terméséből. Színe mély bíbor vörös, illata ibolyás illatokkal nyit, majd fekete cseresznye és fűszeres fekete szeder.

Borterasz étterem debrecen

Franciaország

Chateau Claud – Bellevue Cabernet Sauvignon

Bordeaux / Vörös / Száraz

Nagyon sötét szín, mely koncentrált alapanyagról árulkodik. Az illat és az íz is telis-tele érett gyümölcsökkel, feketecseresznye, szeder a vezérfonal. Hosszú, telt és gazdag, klassz cabernet.

Marrenon Petula Rosé 2019

Luberon -Ventoux / Rozé / Száraz

Leheletnyi eper és fűszeres málna aromája fedezhető fel. Kóstoláskor megdöbbentően élénk, zamatos ízekkel találkozhatunk, ropogós ribizli és az egzotikus mangó jegyei kápráztatják el a kóstolót.

Borterasz étterem debrecen

Olaszország

Incantalupi Sileno Negroamaro (BIO)

Puglia / Vörös / Száraz

Sötétbordó színű, közepesen intenzív, fűszeres illatú bor. A kortyban visszaköszönnek a fűszeres aromák, valamint érett feketeszedret és finom hordóhasználatot érezhetünk.

Montemajor Danza delle Spade (Salento Primitivo)

Puglia / Vörös / Száraz

Intenzív, erdei gyümölcsös, szamócás aromákkal bíró bor. Komplex, jó struktúrával, finomra hangolt tanninokkal, itatja magát.

Principi di Butera Amíra Nero d’Avola

Szicília / Vörös / Száraz

Bíbor vörös szín, intnezív és gazdag illet jellemzi a bort. A kortyban a fűszeresség és a piros bogyós gyümölcsök egyszerre jelennek meg, erőteljessé téve a bort.

Renzo Masi Chianti Riserva

Toscana / Vörös / Száraz

 95% sangiovese és 5% colorino fajtákból, tipikus chianti, egyensúlyban lévő, csontszáraz, kissé ettől szikár, markáns savakkal, férfias tanninokkal bíró vörös.

Borterasz étterem debrecen

Portugália

Royal Oporto 10 yrs

Douro / Vörös / Édes

Több évjárat, de legalább 10 évig érlelt borok házasítása. Intenzív illat, komplex ízjegyek, krémes, lágy és bársonyos bor. Étcsoki, szegfüszeg, kakaó, lehelletnyi kávé és mogyoró.

Silk and Spice 2019

Lisboa-Dao-Alentejo / Vörös / Édes

Selymesség és fűszeresség jellemzi ezt a végtelenül kedves és bájos portugál vörösbort. Finom, lágy tanninok, jól illeszkedő savak és behízelgő fűszeresség jellemzi ezt a méltán közönségkedvenc bort.

Aveleda Casal Garcia Vinho Verde Rosé

Vinho Verde / Rozé / Száraz

A Vinho Verde borvidék három helyi fajtájából (vinhao, red azal, borracal) készült könnyed, rozébor. Alacsony alkoholtartalom, gazdag, epres-málnás gyümölcsösség jellemzi.

Borterasz étterem debrecen

Spanyolország

Osborne Pedro Ximenez sherry

Jerez / Vörös / Édes

Különleges likőrbor Andalúziából, vastag, nehéz, érett, fűszeres étcsokoládés mazsola, sok vaníliával.

Riczu Kikerics (kékfrankos-merlot)

Rioja / Vörös / Száraz

Közepes testű rubinvörös színű bor. Illatában és ízében megannyi pirosbogyós gyümölcs, eper, málna és szeder. A bor 6 hónapot töltött tölgyfahordóban, mely által leheleltnyi fűszeresség és vaniliás jegyek is kiérezhetők a kortyból.

Borterasz étterem debrecen

Új-Zéland

Tussock Jumper Sauvignon Blanc

Marlborough / Fehér / Száraz

Üde, friss citrusos, és egzotikus gyümölcsök az illatban. Szájban szép egyensúl, jó savak mellett intenzív gyümölcsösség, mangó, sárgadinnye, trópusi gyümölcsök.