flexile-white-logo

Borterasz étterem debrecen

Szekszárd

Mészáros Pál Syrah Rozé

Rozé / Száraz

Érett alapanyagból, savakat megtartva egy tartalmas rosé készült idén is, hallatlan hosszú utóízzel és krémességgel a végén.

Német János Kadarka

Vörös / Száraz

Hagyományos művelésű, öreg tőkéről szüretelt szőlő. Fajtajelleges, finoman fűszeres jellegű bor, meggyes, pirosbogyós gyümölcsökkel kísérve.

Takler Bikavér

Vörös / Száraz

Összetett illat és zamatvilággal bíró, elegáns, ugyanakkor vibráló vörösbor, piroshúsú gyümölcsök gazdagságával, hosszú utóízzel.

Dániel Pince Vamp

Vörös / Száraz

Egy buja, vad és izgalmas bor, szinte harapható textúrával és koncentrációval. Nagy test, nagy élvezet, érett vad gyümölcsösség.

Vida Lösz

Vörös / Száraz

Szekszárd völgyeinek lösz nyújtotta adottsága, egy palackban. Telt gyümölcsösség, simogató tanninok, végtelen egynesúly és elegancia.

Takler Szenta-hegyi kékfrankos

Vörös / Száraz

Vaskos ugyanakkor gazdag és gyümölcsös bor, érett, kerek tanninokkal, kifinomult savakkal. Illat- és ízvilágában is az érett meggy és cseresznye dominálnak. A fajta mediterrán arca.

Vesztergombi Vintage

Vörös / Száraz

Mély, tartalmas tétel, integrált fahordós jegyekkel, Szekszárdra jellemző komoly eleganciával.Négy nagy világfajta, cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, shiraz kiegészítve a Kárpát-medence egyik fajtájával, a kékfrankossal.

Heimann Barbár

Vörös / Száraz

Megfejtendő, rejtélyes ízeket, sok gyümölcsöt, mélységet, emlékezetességet, egyediséget és az izgató teljességet ad. Erős és tartalmas, de ugyanakkor elegáns és sokszínű. 

Borterasz étterem debrecen

Tolna

Tűzkő Tramini

Fehér / Száraz

Aranysárga, testes, alacsony savtartalmú, kissé olajos szerkezetű bort adó piros traminiból. Héjon áztattuk, hogy így is több aromát nyerjünk a bogyóból. Egzotikus gyümölcsök, licsi rózsaszirommal, törökmézzel.

Tűzkő Cabernet Franc válogatás

Vörös / Száraz

Meleg, déli fekvésű dűlőlről szüretelt, zamatos, bársonyosan fanyar. Erdei bogyós gyümölcsök és fűszeres íz, illatok köszönnek vissza a pohárból.

Borterasz étterem debrecen

Villány

Vylyan Kakas rozé

Rozé / Száraz

Ropogós, elegáns, ízig-vérig rozé. Az eper és a lime üdesége köszön vissza az intenzív illatban, ízben. Frissességét, lendületét a feszes savak adják újabb és újabb kortyra csábítva a kóstolót.

Riczu Kikerics (kékfrankos-merlot)

Vörös / Száraz

Illatában primőr, piros gyümölcsök, cseresznyelé, szeder, málna, meggy, ízében vanília, a háttérben pedig édes fűszerek, árnyalatnyi szegfüszeg és szerencsendió dominál.

Heumann Lagona

Vörös / Száraz

5% merlot, 30% cabernet sauvignon, 15% kékfrankos és 10% cabernet franc. Sötét rubin szín, lilás reflexszel. Illatában vörösáfonya és egy leheletnyi barrique, ízében fűszeres, borsos, meggyes jegyek. Jól struktúrált bor.

Jack Fall Cseresznyés (merlot, cabernet franc)

Vörös / Száraz

Érett, nagy formátutmú, igazi villányi bor, amely lendületes, testes és elegáns. Meleg és bársonyos,friss gyümölcsökkel.

Ipacs-Szabó Nászút helyett (cabernet franc)

Vörös / Száraz

Sűrű szövésű, nagytestű, villányi franc. Érett, tömör gyümölcsösség, mellette finom hordó, fűszerek és dohány. Mindez frissítő savakkal, bársonyos tanninokkal, szép lecsengéssel.

Streit-Zagonyi Cabernet Sauvignon

Vörös / Száraz

Kivételes alapanyagból készített, nagy beltartalommal bíró tétel. Az érett fekete bogyós gyümölcsök kavalkádja, az alkohol és az érett tanninok egyensúlya jellemzi.

Kiss Gábor Code (cabernet franc)

Vörös / Száraz

100% cabernet franc, finom, érzéki illatok, sok-sok érett gyümölccsel. A korty fajtajelleges, vastag és hosszú. Cékla és feketeszeder, harmonikus aszaltgyümölcsök.

Gere Kopar

Vörös / Száraz

Színe mélysötétbe hajló lila, bordó reflexekkel. Illatában hordófűszerek, bors, pici dohány, minerális jegyek, erdei bogyósok. Kóstolva is ez az összetettség jellemzi, az évjáratból adódó teltséggel. Tanninban gazdag, de gyönyörűen koncentrált.

Vylyan Duennium

Vörös / Száraz

Illatában karácsonyi fűszerek (kardamom, szegfűszeg), és érett szeder; a kortyban mazsolás csokoládé, míg lecsengésében szivardobozt idéző cédrusos-dohányos asszociációk jellemzik egy nagyon egyedi pézsmás jelleggel kiegészítve. Hatalmas test és óriási hossz.