flexile-white-logo

Borterasz étterem debrecen

Tokaj

Holdvölgy Tokaji Dessert Cuvée

Fehér / Édes

Illatában mézes sárgabarack egészül ki mangóval. Ízben szintén a mézes és fehér húsú csonthéjas gyümölcsös jegyek uralkodnak, kiegészülve az érett alma és lágy vajas keksz ízjegyeivel.

Áts pincészet Koranyár cuvée

Fehér / Száraz

Miközben gazdag, alapvetően gyümölcsös illat- és ízjegyeket mutató borról van szó, megjelenik benne a mérsékelt ásványosság is. Könnyű, elegáns, zamatos, a mindennapok bora.

Sárga borház Tokaji Édes Szamorodni

Fehér / Édes

Kitűnő egyensúlyú mérsékelten édes, friss bor. Légies, elegáns, csodálatos harmónia és végtelen lecsengés.

Gizella Pince Tokaji Cuvée Furmint-Hárslevelű

Fehér / Száraz

Zamatos, virágos, könnyed hordómentes tokaji házasítás. Nagyon jól iható, fehér húsú gyümölcsök, némi hársmézes virágosság kiséretében.

Gróf Degenfeld Hárslevelű (organikus)

Fehér / Száraz

Kellemesen intenzív, parfümös illatában az érett, gyümölcsös és enyhén mézes jegyek mellett fellelhető a hársfavirág is. Ízében a déli gyümölcsök dominálnak, melyet a grapefruitos lezárás tesz igazán izgalmassá.

Szarka Dénes, Mád Furmint

Fehér / Száraz

Furmint szerethető arca, zöldalmás ásványosság, könnyed elegancia, hibátlan minőségben.

Áts Pincészet Furmint

Fehér / Száraz

A mádi dűlők házasításából készült furmint. Tartályos és fahordós erjesztésű bor. A hordós érlelésnek köszönhetően mogyorós és körtés jegyek érezhetőek. Friss, ropogós, ízekkel.

Holdvölgy Vision

Fehér / Száraz

Vilmoskörtével, cédrussal és birsalmával, nyílik meg előttünk. Szájban a pink grapefruit és ananász jegyeivel indul útjára, kerek, elegáns szerkezet és komplexitás egy kifinomult, végtelen hosszúságú száraz jelenségben.

Gizella Barát Hárslevelű

Fehér / Száraz

Friss, trópusi gyümölcsös, nagyon letisztult. Elegáns Hárslevelű a tarcali Barát dűlőről. Kifinomult, alacsony alkohollal, hordómentes vinifikáció.

Disznókő 1413 Tokaji Édes Szamorodni

Fehér / Édes

Illatában és ízében vadvirágok, friss és kandírozott gyümölcsök, valamint mandula és egzotikus fűszerek.

SanzonTokaj Rány Furmint

Fehér / Száraz

Egy egyedi és különleges terroir termése az ínyencek kedvelőinek: vulkanikus riolit talaj, feszes savak, hűvös elegancia, minerális és komlex struktúra hosszú lecsengéssel, hosszú érlelési potenciállal.

Holdvölgy Meditation Furmint

Fehér / Száraz

Ragyogó tisztaságával hívja fel a pohárban a figyelmet. Elegáns illatából sárgabarack és birsalma esszenciája árad, finom, porózusan megmutatkozó grafitos keretben. A passiógyümölcs-, pink grapefruit és birsalma szelíd rétegeivel érkező ám határozott egyensúlyú kortyok.

Szepsy Furmint

Fehér / Száraz

Klasszikus Szepsy furmint a dűlős borokat idéző illat- és ízgazdagság, érett fehér gyümölcsök, körte, barack és alma, illetve a vulkáni talaj ásványossága szép harmóniában. Hosszú korty, szép érettség.

Holdvölgy Intuition Zéta Szamorodni

Fehér / Édes

Illatában narancs, narancshéj, szegfűszeg, fahéj és más déli fűszerek jelennek meg koncentráltan. Ízében folytatódik a narancsos vonal, kiegészülve más citrusokkal, mézzel, passiógyümölccsel és krémességgel.

Gróf Degenfeld 5 Puttonyos Aszú

Fehér / Édes

Aszalt kajszibarack mellett a mézes jegyek,markánsan jelen van az aszalt sárgadinnye és a mangó is. Nagyon szép sav-cukor egyensúllyal rendelkezik a bor, a korty hosszú lecsengésű.

Holdvölgy Culture Aszú

Fehér / Édes

Friss, fiatalos, rengeteg trópusi gyümölcs, mangó, ananász, vilmoskörte, sárgabarack. A hordó finom fűszerességet kölcsönöz neki, izgalmas csavart adva a gyümölcskosárhoz.

Patricius 6 puttonyos Aszú 2000 Bendecz

Fehér / Édes

Ízben koncentráltság,egzotikus fűszeraromák, tömörség jellemzi, hihetetlenül hosszú. Rendkívül jól érlelhető, hosszú életű bor. Az elmélkedés, az elmélyülés bora.